Meester Bach

Meer muziek met Bach.

Een dirigente, een zangeres en Bach 'in eigen persoon' in de klas.

Kennis maken met de mens Bach, zijn leven en zijn muziek.

Een project in drie delen, uit te breiden tot een compleet historisch en muzikaal project.
lees meer


Dit muzikale project is als volgt opgebouwd:
1. Een introductie op school door de drie ervaren docenten (45 min)
2. Zelfwerkperiode met onderzoek naar persoon, leven en tijd van Johan Sebastiaan Bach, waarbij ook een muziekstuk van Bach wordt ingestudeerd. (2 á 4 weken)
3. Een generale repetitie met aansluitende presentatie op school.(1,5 + 0,5 uur)

De muziek van Bach wordt gezien als de meest briljante muziek aller tijden. Tot op de dag van vandaag is er een grote groep liefhebbers en ook onder jongeren is weer toenemende belangstelling voor o.a. zijn Mattheüspassion. Volgens velen is Bach de grondlegger van de moderne popmuziek.

Om ook leerlingen van bovenbouw basisonderwijs al kennis te laten maken wordt de figuur van Bach letterlijk tot leven gebracht. Zo ontstaat er affiniteit voor de mens achter de kunstenaar en dat blijkt de drempel naar zijn muziek te verlagen.

Op verzoek is dit project uit te breiden met workshops voor kinderen en/of training voor leerkrachten.
Zelfs een complete uitvoering met professionele musici op maat is mogelijk. Zie voor een impressie van deze meest uitgebreide vorm het online-filmpje. Meer informatie op aanvraag.
Zangeres Maria Delver - Renders
Maakt klassieke muziek je slimmer? Kun je er beter door concentreren? Is zingen goed voor je ademhaling en helpt het bij faalangst? Bach was een veelzijdig componist zijn muziek en leven is als een ontdekkingsreis. Reis je mee?
Maria Delver-Renders heeft ruime ervaring als zangeres en pedagoge. Ze werkt met koren, groepen en individueel. Mensen met elkaar verbinden door muziek is haar lust en leven.
www.mariadelver.nl
Dirigente en docente Ellen Verburgt werkt bijna dagelijks met koren en leerlingen. Opgeleid als pianist, klarinettist en koordirigent is zij onder anderen als muzikaal leider verbonden aan twee projectkoren die cantates van Bach uitvoeren. De componist Bach is dus een belangrijk onderdeel van haar muzikale leven. Tijdens het instuderen van Bach ontdek je steeds weer nieuwe dingen, het zijn net puzzels waar je niet op uit gekeken raakt. En ondanks de vele werken die hij heeft geschreven hoor je een geinspireerd man, geinspireerd door de teksten en de achterliggende emoties maar ook door zijn musici en leerlingen. Eigenlijk een ideaal voor elke musicus of misschien wel voor elk mens. 
www.ellenverburgt.nl
Wim van Bokhorst werkt als educatief ontwerper, verhalenverteller en theatermaker. Als verteller heeft hij een voorliefde om in de huid te kruipen van historische en andere figuren.
Hij brengt Meester Bach tot leven als hij worstelt met een nieuw muziekstuk, zijn musici, opdrachtgevers en zijn vrouw. Maar ook als zijn ogen twinkelen wanneer hij verrukt vertelt van zijn muzikale vondsten. 
www.wimvanbokhorst.nl

Heading

Foto's en video gemaakt met leerlingen van de Benedictusschool in Heiloo